350 г брашно
200 мл хладка вода
1 ч. л. суха мая
3/4 ч. л. сол
2 щипки захар
1 ч. л. семе от копър
2 с. л. сусам
1 ч. л. маково семе
3 с. л. зехтин
за поръсване:
сол на вкус,
зехтин на вкус,
семена
Брашното, подправките, маята и захарта се смесват. Прибавят се разбърканите вода и зехтин, и се посолява. Всичко се разбърква и се замесва меко и еластично тесто (ако тестото стане твърдо, може да се долее малко вода). Оставя се на стайна температура, покрито с фолио или кърпа, да втаса за 1–1,5 часа. После тестото се разделя на две равни части. От всяка част се нарязват 16–18 тънки ивици. Чрез издърпване се изтъняват и се овкусяват. Слагат се в тави, на дъното на които има хартия за печене. Намазват се със зехтин и се поръсват със сол. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, без вентилатор, за около 20 минути.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.