Необходими продукти:
- 5 скилидки нарязан на ситно чесън
- 1 ч.л. морска сол
- 2 с.л. пресен розмарин, наситнен
- 3 с.л. зехтин
- 16 бр. джъмбо скариди, почистени
- Резенчета лимон за гарниране
Начин на приготвяне:
- Намачкайте чесъна със солта в купа с помощта на вилица. Към тях прибавете розмарина и зехтина.
- Сложете скаридите в чесновата марината, покрийте купата и я приберете в хладилника за 1-2 часа.
- Загрейте скарата и намаслете решетката. Нанижете по 4 скариди на един дървен шиш.
- Сложете готовите шишчета в чиния и ги поръсете със зехтин.
- Печете скаридите от 3 до 4 минути от всяка страна.
- Поднесете с резенчета лимон.
ИЗБРАНО