Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Гриловани скариди с розмарин и чесън

Поднесете с вкусна и свежа салата

1’ Подготовка
3’ Време за готвене
4 Порции
0 Трудност

Необходими продукти:

  • 5 скилидки нарязан на ситно чесън
  • 1 ч.л. морска сол
  • 2 с.л. пресен розмарин, наситнен
  • 3 с.л. зехтин
  • 16 бр. джъмбо скариди, почистени
  • Резенчета лимон за гарниране

Начин на приготвяне:

  1. Намачкайте чесъна със солта в купа с помощта на вилица. Към тях прибавете розмарина и зехтина.
  2. Сложете скаридите в чесновата марината, покрийте купата и я приберете в хладилника за 1-2 часа.
  3. Загрейте скарата и намаслете решетката. Нанижете по 4 скариди на един дървен шиш.
  4. Сложете готовите шишчета в чиния и ги поръсете със зехтин.
  5. Печете скаридите от 3 до 4 минути от всяка страна.
  6. Поднесете с резенчета лимон.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън морска сол пресен розмарин лимон скариди

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче