Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Гриловани праскови с малинов сироп

Свежест и сладост с всяка една хапка

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
30’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 6 праскови, разполовени
  • 400 г малини
  • 4 с.л. кафява захар
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 3 с.л. краве масло

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Малините се слагат в блендер с 3 с.л. вода и се разбиват на пюре, което се прецежда през сито, за да се отстранят по-твърдите частици.
  2. Добавят се 3 с.л. захар и лимонов сок на вкус, след което всичко се разбърква много добре до разтваряне на захарта.
  3. Прасковите се срязват на две и им се махат костилките.
  4. Загрява се добре един грил тиган на умерена температура и в него се разтопява краве маслото, заедно с 1 с.л. захар.
  5. В тази мазнина се гриловат и прасковите, докато леко омекнат.
  6. Сервират се с малиновия сос.

 

Дайте оценка:

Тагове: краве масло малини кафява захар лимонов сок вода праскови

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче