Ако да купувате цяло агне ви се струва безсмислено, предвид броя на гостите и неизбежния удар по семейния бюджет, тук ви предлагаме едно по-изгодно, практично и не по-малко вкусно решение.
Необходими продукти:
- 2.5 кг агнешки котлети
- 3 глави кромид лук, на шайби
- 1 ч.ч. бяло вино
- 1 ч.ч. тъмна бира
- 1 с.л. ябълков оцет
- 3 с.л. зехтин
- Сол
- Черен пипер
За сервиране:
- Печени или пържени картофки
- Препечен хляб
Начин на приготвяне:
- Лукът, солта, черният пипер, виното, бирата, оцетът и зехтинът се смесват в дълбока купа.
- Всеки котлет се намазва с нея от двете страни и се слага в дълбока тенджера. Отгоре се слагат по малко от парченцата кромид лук.
- Процедурата се повтаря за всяка пържола.
- Останалото от маринатата се изсипва в тенджерата, която се затваря с капак или се завива в стреч фолио.
- Месото се оставя за 24 часа в хладилник.
- На следващия ден се загрява тиган на висока температура и всеки котлет се запържва за 3 мин. от всяка страна и се прехвърля в тенджера, която се затваря с капак, за да не изстива месото, а и малко да се позадуши.
- Котлетите се сервират върху дъска и за гарнитура се поднасят пържени картофи и препечени филийки.
ИЗБРАНО