Необходими продукти:
- 4 филийки хляб
- 25 г масло
- 2 яйца
- 140 г прясно мляко
- 30 г кафява захар
- 100 г овесени ядки, с мед и бадеми
- 250 г ягоди, на четвъртинки
- 1/2 ч.л. канела
- 1 ч.л. ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса с включен вентилатор.
- Смесете млякото, захарта, канелата и ванилията в купа и ги разбъркайте, за да се получи пухкава смес.
- Поставете филийките хляб в широка тава и ги залейте със сместа от купата.
- Оставете ги така за 5 минути, за да може хлябът да поеме сместа.
- Поставете тиган на среден огън и разтопете 1 с.л. масло.
- Добавете половината от филиите хляб и ги изпържете от едната страна за 2 минути до светло златисто.
- Извадете ги от тигана и ги прехвърлете в чиния.
- Добавете още една с.л. масло в тигана и добавете останалите филийки хляб. Изпържете ги по същия начин.
- Когато са готови, прехвърлете всички изпечени филийки хляб в една тава с изпечената им страна надолу.
- Добавете овесените ядки и ги натиснете леко, за да могат да залепнат за хляба.
- Печете ги за 10 минути.
- Извадете от фурната и сервирайте с пресни ягоди и малко мед.
ИЗБРАНО