Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Френски тост с овесени ядки, мед и ванилия

Популярният сандвич може да бъде и сладък

2’ Подготовка
10’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 филийки хляб
  • 25 г масло
  • 2 яйца
  • 140 г прясно мляко
  • 30 г кафява захар
  • 100 г овесени ядки, с мед и бадеми
  • 250 г ягоди, на четвъртинки
  • 1/2 ч.л. канела
  • 1 ч.л. ванилов екстракт

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 180 градуса с включен вентилатор.
  2. Смесете млякото, захарта, канелата и ванилията в купа и ги разбъркайте, за да се получи пухкава смес.
  3. Поставете филийките хляб в широка тава и ги залейте със сместа от купата.
  4. Оставете ги така за 5 минути, за да може хлябът да поеме сместа.
  5. Поставете тиган на среден огън и разтопете 1 с.л. масло.
  6. Добавете половината от филиите хляб и ги изпържете от едната страна за 2 минути до светло златисто.
  7. Извадете ги от тигана и ги прехвърлете в чиния.
  8. Добавете още една с.л. масло в тигана и добавете останалите филийки хляб. Изпържете ги по същия начин.
  9. Когато са готови, прехвърлете всички изпечени филийки хляб в една тава с изпечената им страна надолу.
  10. Добавете овесените ядки и ги натиснете леко, за да могат да залепнат за хляба.
  11. Печете ги за 10 минути.
  12. Извадете от фурната и сервирайте с пресни ягоди и малко мед.

 

Дайте оценка:

Тагове: краве масло ягоди яйца ванилия прясно мляко кафява захар бадеми канела хляб мед овесени ядки

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче