Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Франзела, моделирана като палма

От
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

400 гр. брашно
275 мл топла вода
15 гр. прясна мая;
1 ч.л. захар,
1 с.л. сол,
3 с.л. зехтин.

Разтваряме маята заедно със захарта в топлата вода. Покриваме и оставяме десетина минути да шупне. В купа изсипваме пресятото брашно и солта и замесваме тесто. Най-накрая добавяме зехтина. Месим около десетина минути, докато получим гладко и еластично тесто. Поставяме го в намаслена купа и го покриваме. Оставяме го да втаса на топло място за около 1 час или докато удвои обема си. Втасалото тесто разделяме на три топки, от които оформяме 3 франзели. Разточваме ги върху набрашнена повърхност и правим няколко напречни разреза върху тях. Нареждаме ги в тава, предварително застлана с хартия за печене. Покриваме ги и ги оставяме за 15 минути да си починат. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минути..

Дайте оценка:

Тагове: зехтин морска сол бяла захар бяло брашно прясна мая

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче