Необходими продукти:
- 400 г консерва черен/червен боб, отцеден
- 2 големи шепи листа бейби спанак, грубо нарязани
- 500 г домати, нарязани на едри кубчета
- ½ краставица, нарязана
- 1 манго, обелено и нарязано на кубчета (по женалние)
- 1 голяма глава червен лук, нарязана на ситно
- 6-8 репички, нарязани на тънки колелца
- 2 броя авокадо, обелени и нарязани
- 100 г сирене, натрошено
- шепа зелени подправки (запазени от дресинга)
- шепа маслини
За дресинга:
- голяма връзка мента
- малка връзка кориандър
- малка връзка босилек
- 1 зелена люта чушка, почистена от семките и нарязана
- 1 малка скилидка чесън
- 100 мл екстра върджин зехтин
- Сокът и настърганата кора от 2 лайма
- 2 супени лъжици бял винен оцет
- 2 ч.л. мед
Начин на приготвяне:
- Направете дресинга, като блендирате всички съставки в кухненски робот или ги нарежете много ситно, като оставите част от тях за салатата. Можете да направите дресинга до 24 часа преди сервиране.
- Сложете боба и спанака в голяма чиния. Подредете доматите, краставицата, мангото, лука и репичките отгоре и внимателно ги разбъркайте с ръце.
- Накрая разпределете върху салатата авокадото, сиренето, маслините и останалите билки и сервирайте с дресинга отстрани.
ИЗБРАНО