Необходими продукти: боб, кромид лук, морков, сол на вкус, сушен джоджен, олио, червен пипер.
Всичко се приготвя от предната вечер. Бобът се накисва и щом на другия ден се сложи на печката, първата вода се изхвърля. Прибавят се лукът и морковът. Щом се свари, се добавя джодженът, солта и малко олио.
Изцежда се боба и се намачква с джурило или вилица. Прибавя му се и малко олио. Слага се в съд готовият боб и се набожда с вилица, поръсва се червен пипер и се полива отново с олио.
Добави своя рецепта >>
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО