Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Джинджифилови сладки

Коледен дух в една хапка

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова
45’ Подготовка
15’ Време за готвене
0 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 250 г меко масло
  • 200 г пудра захар
  • 440 г брашно
  • 4 с.л. прясно мляко
  • 4 жълтъка
  • 1 капсула есенция ванилия
  • 1 капсула есенция ром
  • 2-3 с.л. канела
  • 1 с.л. какао
  • 1 с.л. джинджифил на прах

 

Снимка: Ивайла Тодорова

Начин на приготвяне:

  1. С миксер разбъркайте мекото масло, пресятата пудра захар, млякото, жълтъците, ванилията, рома и подправките на крем.
  2. Постепенно започнете да добавяте от пресятото поне веднъж брашно. Омесете меко тесто.
  3. Завийте го в стреч фолио и го оставете в хладилник за 30 мин.
  4. Пригответе 2 тави с хартия за печене. Разделете тестото на 2 топки и ги разточете с дебелина по-малко от половин сантиметър.
  5. Изрежете бисквитите, наредете ги в тавата на разстояние една от друга и печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 15 мин. до приятен загар.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца пудра захар ванилия какао бяло брашно прясно мляко есенция ром джинджифил на прах канела

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче