Необходими продукти:
- 250 г меко масло
- 200 г пудра захар
- 440 г брашно
- 4 с.л. прясно мляко
- 4 жълтъка
- 1 капсула есенция ванилия
- 1 капсула есенция ром
- 2-3 с.л. канела
- 1 с.л. какао
- 1 с.л. джинджифил на прах
Начин на приготвяне:
- С миксер разбъркайте мекото масло, пресятата пудра захар, млякото, жълтъците, ванилията, рома и подправките на крем.
- Постепенно започнете да добавяте от пресятото поне веднъж брашно. Омесете меко тесто.
- Завийте го в стреч фолио и го оставете в хладилник за 30 мин.
- Пригответе 2 тави с хартия за печене. Разделете тестото на 2 топки и ги разточете с дебелина по-малко от половин сантиметър.
- Изрежете бисквитите, наредете ги в тавата на разстояние една от друга и печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 15 мин. до приятен загар.
ИЗБРАНО