* 1/2 чаша захар
* 1/2 чаша меласа или мед
* 2 чаени лъжици настърган пресен джинджифил
* 1 1/2 чаени лъжици канела
* 1/2 чаени лъжици карамфил
* 1/2 чаени лъжици индийско орехче
* 1/4 чаени лъжици черен пипер
* 2 чаени лъжици сода
* 1/2 чаша или 1 пакет масло, нарязано на малки кубчета
* 1 голямо яйце
* 3 1/2 чаши брашно
В подходящ съд смесете и загрейте на средна температура захарта и меласата. Добавете джинджифила, канелата, черния пипер, карамфила и индийското орехче. Леко разбъркайте сместа.
Свалете от котлона разтопената вече смес и добавете содата. Разбърквайки прибавете маслото, докато се разтопи. След това добавете разбитото яйце и най- накрая постепенно брашното, докато поеме добре.
Полученото тесто замесете добре. Загрейте фурната на 200 градуса. Разточете тестото до дебелина 0,5 см. и с различни видове формички оформете сладките. Печете до готовност. Щом започнат да им покафеняват крайчетата, значи са добре изпечени.
Извадете ги на решетка да се охладят и украсете по желание с глазура, фондан, перлички или просто ги слепете с любимия си мармалад.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.