1 ч.ч кокосово масло,
1/2ч.ч нерафинирана захар,
1 ч.ч меласа,
1 ч.ч мед,
1 яйце,
3 ч.ч брашно от лимец,
2 ч.ч бяло брашно,
3 с.л уиски,
1 ч.л сода,
1 с.л канела,
1 с.л джинжифил,
1/2 ч.л лют пипер,
1 ванилия,
1 ч.л портокалови кори
Замесва се меко тесто и се оставя в хладилника, покрито с фолио, поне за час. Разделяме го на 5 топки и разточваме всяка на тънко върху набрашнен плот. Изрязваме с формички и печем върху сладкарска хартия 8-10 мин в загрята до 180 гр. фурна. Изчакваме да изстинат, намазваме с кайсиево сладко, слепваме две по две и украсяваме отгоре с разтопен черен шоколад.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО