200-300 гр. шоколадови бисквити,
50 гр. масло;
За пълнежа:
100-120 гр. бял шоколад,
3 яйца,
300г извара,
3 с.л.пр.мляко,
1/2 с.л.к.мляко,
1 сметана 200г,
1 ванилия
Бисквитите се натрошават на ситно и се разбъркват с маслото. Сместа се разпределя в кръгла форма за торта 18-20 см, като се покрива долната част на стените, притиска се и се прави борд. Изварата, сметаната, киселото мляко и прясното мляко се разбиват. Добавят се разбитите яйца. Разбива се отново. Разтопява се белия шоколад с 1 л.пр. мляко /по желание поже и малко черен шоколад, отгоре после за украса да се разбърка на линии/ и се добавя към изварата. Бисквитения блат се покрива с получената смес. Кейкът се поставя в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пече 30-40 минути.
200-300 гр. шоколадови бисквити,
50 гр. масло;
За пълнежа:
100-120 гр. бял шоколад,
3 яйца,
300г извара,
3 с.л.пр.мляко,
1/2 с.л.к.мляко,
1 сметана 200г,
1 ванилия
Бисквитите се натрошават на ситно и се разбъркват с маслото. Сместа се разпределя в кръгла форма за торта 18-20 см, като се покрива долната част на стените, притиска се и се прави борд. Изварата, сметаната, киселото мляко и прясното мляко се разбиват. Добавят се разбитите яйца. Разбива се отново. Разтопява се белия шоколад с 1 л.пр. мляко /по желание поже и малко черен шоколад, отгоре после за украса да се разбърка на линии/ и се добавя към изварата. Бисквитения блат се покрива с получената смес. Кейкът се поставя в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пече 30-40 минути.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност