Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бургери с халуми и хумус

За любителите на експерименталната кухня

10’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 250 г сирене "Халуми", разрязано на 8 слайса
  • 1 с.л. зехтин
  • 4 питки за бургери
  • 4 с.л. хумус
  • 1 голям домата, нарязан на слайсове
  • 4 листа зелена салата
  • 4 с.л. доматена салца от буркан

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте добре грил тиган, намажете парчетата халуми със зехтин от двете страни и ги запечете за 2-3 минути. Трябва да придобият приятен загар.
  2. Разрежете питките на две половини и ги запечете за кратко в тигана от сиренето.
  3. След като са готови, намажете долната част на питката с 1 с.л. хумус, върху него сложете парче домат и две парчета халуми. Завършете с едно листо от зелената салата и една лъжица салца и поставете горното хлебче отгоре.
  4. По желание може да сложите различни сосове по ваш вкус.
  5. Поднесете веднага с прясна салата или пържени картофки.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин домати салата питки за бургер нахут халуми

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче