Необходими продукти:
- 250 г сирене "Халуми", разрязано на 8 слайса
- 1 с.л. зехтин
- 4 питки за бургери
- 4 с.л. хумус
- 1 голям домата, нарязан на слайсове
- 4 листа зелена салата
- 4 с.л. доматена салца от буркан
Начин на приготвяне:
- Загрейте добре грил тиган, намажете парчетата халуми със зехтин от двете страни и ги запечете за 2-3 минути. Трябва да придобият приятен загар.
- Разрежете питките на две половини и ги запечете за кратко в тигана от сиренето.
- След като са готови, намажете долната част на питката с 1 с.л. хумус, върху него сложете парче домат и две парчета халуми. Завършете с едно листо от зелената салата и една лъжица салца и поставете горното хлебче отгоре.
- По желание може да сложите различни сосове по ваш вкус.
- Поднесете веднага с прясна салата или пържени картофки.
ИЗБРАНО