Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бургери с бекон, чедър и карамелизиран лук

Ако разполагате с грил на двора - това е иделната за вас рецепта

80’ Подготовка
40’ Време за готвене
4 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • Зехтин (extra-virgin)
  • 2 глави лук, нарязани на шайби
  • Сол
  • Черен пипер
  • Оризов оцет (може и ябълков)
  • 200 гр. бекон, замразен за 1 час
  • 600 гр. мляно телешко месо
  • 1 с.л. сос "Уорчестър"
  • Краве масло
  • 4 слайса чедър
  • 4 питки за бургер
  • Резени домат
  • Листа от маруля или рукола

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте 1-2 супени лъжици зехтин в загрят на умерен огън тиган и запържете резените лук. Поръсете ги с малко сол и прясно смлян черен пипер. За пържете лука до златисто.
  2. Намалете огъня и изсипете 3-4 лъжици от оцета. Бъркайте докато течността се изпари. Прехвърлете лука в покрит съд, за да не изстива.
  3. Пригответе грила за индиректно готвене на умрен огън (ако готвите на газ - огънят също трябва да е на средна степен).
  4. Нарежете замразения бекон на осем равни части и с помощта на кухненски робот го смелете максимално ситно.
  5. Смесете бекона с телешката кайма и поръсете със сол, черен пипер и сосът "Уорчестър". Омесете всичко това с ръце и оформете 4 кюфтета.
  6. Намажете питките откъм отрязаните им страни с малко разтопено краве масло и сложете кюфтетата да се пекат на грила за около 2-3 минути на страна. След това ги преместете в част на грила, където няма директна топлина от въглищата и ги печете така за около още 4 минути общо. След това поставете слайсовете сирене върху месото за около минута, за да се поразтопят. Отстранете бургерите в една чиния.
  7. Следва да опечете и питките - с разрязаната страна надолу. Идеята е скарата на грила да остави отпечатъци по тях, така че около минута време би трябвало да е достатъчна.
  8. Сглобете бургерите като поставите първо кюфтето с парчето сирене, след това резен домат и накрая карамелизирания лук.
ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло сол маруля лук домати телешко бекон чедър

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче