Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Брауни солен карамел

За всички любители на сладко-соления вкус

20’ Подготовка
30’ Време за готвене
16 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 200 г масло
  • 100 г шоколад, 70% какао
  • 100 г шоколад, 50% какао
  • 175 г карамелен сос
  • 1 ч.л. люспи морска сол
  • 200 г фина кристална захар
  • 4 средни яйца, на стайна температура
  • 130 г обикновено брашно
  • 50 г какао на прах

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 180°C.
  2. Намажете и след това покрийте 23 см квадратна тава за печене с хартия за печене.
  3. Разтопете маслото в среден тиган, начупете двата вида шоколад, след което свалете тигана от котлона и изчакайте да се разтопи.
  4. В малка купа смесете 175 г от карамела с 1 ч.л. люспи морска сол.
  5. Поставете останалия карамел в голяма купа със захарта и яйцата и разбийте с миксер или телена бъркалка до еднородна смес. Разбийте заедно с разтопения шоколад и масло.
  6. В друга купа смесете брашното, какаото на прах и щипка сол, след което пресейте тази смес върху шоколадовата. Разбийте кратко, докато стане гладка.
  7. Изсипете половината от брауни сместа в тавата и я разпределете равномерно със шпатула.
  8. С помощта на чаена лъжичка разпределете половината от соления карамел върху слоя брауни на 5 дебели, равномерно разположени ивици.
  9. Изсипете останалата брауни смес отгоре и я разпределете равномерно, като се стараете да не размествате карамела отдолу. Отгоре разпределете останалия карамел по същия начин на ивици. С дървено шишче или върха на нож прокарайте през карамела.
  10. Поръсете с още малко морска сол, след което печете 25-30 минути или докато се надигне до средата и отгоре се образува твърда коричка. Когато е готово, браунито леко ще се поклаща, когато разклатите тавата.
  11. Оставете го да се охлади напълно в тавата, след което го нарежете на квадрати.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло морска сол яйца бяла захар черен шоколад какао млечен шоколад брашно карамел

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче