Необходими продукти:
- 110 г масло
- 50 г натурално какао
- 200 г пудра захар
- 50 г бяло брашно
- 2 яйца
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- няколко капки есенция ванилия/ром
- щипка сол
- 100 г суров шамфъстък
Начин на приготвяне:
- Смесете брашното, пудрата захар, какаото, ванилията и солта.
- Разтопете маслото, оставете го да изстине и го смесете с яйцата в отделна купа. Добавете есенциите.
- Смесете течните със сухите съставки.
- Добавете 70 г от смления шамфъстък, другото е за украса.
- Изсипете сместа в тавичка върху хартия за печене. Печете 40 мин на 180 градуса без вентилатор в предварително загрята фурна.
- Не се притеснявайте, ако ви се струва меко в центъра. Когато изстине напълно, ще се стегне.
- Поднесете с топка сладолед и щедро шамфъстък отгоре. Ако не го обичате, можете да го смените с всякакъв вид ядки.
ИЗБРАНО