Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
100 г бяло брашно
100 г брашно от лимец
150 г захар
50 мл олио
150 г кисело мляко
100 мл прясно мляко
2 с.л. какао
1 ч.л. сода
350 г маскарпоне
4 с.л. пудра захар
2 бр. ванилия
1 ч.ч. боровинки
1 яйце

Смесете двата вида брашно в купа и оставете на страна. В друга купа разбийте яйцето със захарта. Сложете содата в киселото мляко да шупне. Прибавете брашното към яйцето и захарта, олиото, какаото, прясното и киселото мляко. Ще получите смес с гъстота на кекс. Разделете я не две части. В тава с диаметър 30 см. поставете хартия за печене. Намажете с малко олио, поръсете с брашно. В предварително загрята фурна на 200 С сложете тавата. В момента, в който я поставите във фурната, намалета градусите на 180 С. Печете 15 мин. Проверете с клечка за зъби за готовност. Когато се изпече, извадете, обърнете блата и отстранете хартията за печене. Нека се охлади на решетка. Повторете и с втората половина от сместа. През това време подгответе крема. Смесете маскарпонето с пудрата захар и ванилията. Разбийте добре с миксер. Сложете плодовете в касерола и прибавете 100 мл. вода и 2 с.л. захар. Гответе на слаб огън, докато се сгъсти. Докато плодовете са още свежи и цели, отделете няколко бр. за украса. Пасирайте топлата смес. Оставете на страна да се охлади. Прибавете я към крема. С ринг за сервиране, отрежете 8 кръга от единия блат. И във всеки ринг пордедете от блата за основа, върху него от лилавия крем, сложете втори блат и завършете с крем. Повторете за останалите 3 форми.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче