Пакет чаени бисквити,
1 с.л масло на стайна температура,
сокът от половин портокал,
1 ч.л портокалов ликьор,
1 бял шоколад,
половин кутийка сладкарска сметана,
цветни пръчици за украса
Приготвяне:
Бисквитите се смилат с кухненски робот на трохи, прибавят се маслото, портокаловият ликьор и сокът и се омесва нещо като тесто. От него се оформят топчетата.
На водна баня се разтопява шоколодът и към него се добавя неразбитата сметана. Потапят се топчетата, след което се овалват в пръчиците.
Престояват в хладилника поне час-два, за да стегнат. Колкото повече стоят, толкова по-хубави стават.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО