Необходими продукти:
- 225 г масло, нарязано на ситно
- 200 г бял шоколад, нарязан на малки парченца
- 175 г обикновено брашно
- ½ ч.л. бакпулвер
- 200 г кафява захар
- 100 г пудра захар
- 3 големи яйца
- 2 ч.л. ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
- Намажете форма, подходяща за брауни, с размери 21 х 21 см с малко масло, след това покрийте основата и стените с пергаментова хартия за печене.
- Разтопете на водна баня маслото и 100 г от белия шоколад и оставете да се охлади за 15 минути.
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Смесете брашното и бакпулвера в купа с 1/4 чаена лъжичка сол.
- Поставете захарта и яйцата в голяма купа. С помощта на миксер разбийте сместа, докато стане гъста и пухкава, което ще отнеме няколко минути.
- Добавете ванилията към разтопения шоколад и разбъркайте добре.
- Изсипете в разбитите яйца и захар. Използвайте шпатула, за да смесите внимателно всичко заедно.
- Пресейте брашнената смес в купата и я разбъркайте, добавете останалите парчета шоколад и разбъркайте, докато се смесят добре.
- Изсипете сместа във формата, като я загладите в ъглите.
- Печете 30-35 минути за по-мека вътрешност.
- Охладете напълно във формата. Ако се опитате да извадите сладкиша твърде рано, ще бъде твърде мек за рязане, така че бъдете търпеливи.
- След като изстине се нарязва на 16 квадратчета.
ИЗБРАНО