Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Блонди с бял шоколад

Апетитно и също толкова вкусно като браунито

10’ Подготовка
40’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 225 г масло, нарязано на ситно
  • 200 г бял шоколад, нарязан на малки парченца
  • 175 г обикновено брашно
  • ½ ч.л. бакпулвер
  • 200 г кафява захар
  • 100 г пудра захар
  • 3 големи яйца
  • 2 ч.л. ванилов екстракт

Начин на приготвяне:

  1. Намажете форма, подходяща за брауни, с размери 21 х 21 см с малко масло, след това покрийте основата и стените с пергаментова хартия за печене.
  2. Разтопете на водна баня маслото и 100 г от белия шоколад и оставете да се охлади за 15 минути.
  3. Загрейте фурната до 180 градуса.
  4. Смесете брашното и бакпулвера в купа с 1/4 чаена лъжичка сол.
  5. Поставете захарта и яйцата в голяма купа. С помощта на миксер разбийте сместа, докато стане гъста и пухкава, което ще отнеме няколко минути.
  6. Добавете ванилията към разтопения шоколад и разбъркайте добре.
  7. Изсипете в разбитите яйца и захар. Използвайте шпатула, за да смесите внимателно всичко заедно.
  8. Пресейте брашнената смес в купата и я разбъркайте, добавете останалите парчета шоколад и разбъркайте, докато се смесят добре.
  9. Изсипете сместа във формата, като я загладите в ъглите.
  10. Печете 30-35 минути за по-мека вътрешност.
  11. Охладете напълно във формата. Ако се опитате да извадите сладкиша твърде рано, ще бъде твърде мек за рязане, така че бъдете търпеливи.
  12. След като изстине се нарязва на 16 квадратчета.
ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца пудра захар ванилия кафява захар бакпулвер бял шоколад

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче