Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Без пържене: Фиш фингърс на фурна

Любимите панирани рибни мезенца нападат трапезата


Необходими продукти:

  • 50 г брашно
  • 100 г галета
  • 1 щипка сол
  • 2 яйца, средно големи
  • 400 г риба треска, филе
  • Пържени картофи, за сервиране, по желание
  • Майонеза, за сервиране, по желание

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180° и я нагласете на вентилатор.
  2. В купа смесете пълнозърнестото брашно с галетата и солта.
  3. В друга купа счукайте яйцата и ги разбийте леко с вилица.
  4. Нарежете филетата треска на тънки ленти от около 2х5 см.
  5. Потопете ги в купата с яйцата, след което ги панирайте добре със сместа от галетата. Уверете се, че филетата са напълно покрити.
  6. Сложете ги в застлана с хартия за печене тава или устойчив на фурна тиган за риба и печете в продължение на 25 минути.
  7. По средата на времето за печене обърнете филетата, за да станат златисти и от другата страна.
  8. Сервирайте с пържени картофи и майонеза.

А ако нямате тиган за риба, който може да се използва и във фурната, ето едно апетитно предложение. Само на един клик разстояние:

SKK Тиган за риба - черен

Дръжките са от висококачествен бакелитов материал и могат безпроблемно да се ползват във фурната до 260°C

 

Дайте оценка:

Тагове: риба сол картофи яйца бяло брашно майонеза галета

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче