Необходими продукти:
- 1 пакет бишкоти Савоярди
- 250 г маскарпоне
- 250 крема сирене
- 4 с.л. прясно мляко
- есенция ром
- 10 лъжици пудра захар
- 200 мл кафе
- 100 г замразени или пресни малини
Начин на приготвяне:
- Маскарпонето, крема сиренето, млякото, пудрата захар и няколко капки от есенцията ром се разбиват в купа с миксер до гладък крем. Ако не ви е достатъчно сладък, добавете още пудра захар.
- Подготвят се 4 чаши. Бишкотите се начупват и потапят за съвсем кратко в кафето една по една. В чашите се редуват слой бишкоти, слой крем, слой малини. Накрая се завършва с малини.
- Готовият десерт се поръсва с какао и се оставя в хладилник за поне час да стегне.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО