Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бързо пиле с ориз и зеленчуци в един тиган

Ястието е подходящо за натоварените делнични дни

10’ Подготовка
40’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 с.л. пушен червен пипер
  • 1 с.л. кориандър
  • 2 скилидки чесън, смачкани
  • 2 ч.л. олио
  • 600 г обезкостени и без кожа горни пилешки бутчета
  • 700 мл горещ зеленчуков бульон
  • 250 г ориз басмати
  • 320 г праз, нарязан
  • 1 ч.л. сух риган
  • 2 дафинови листа
  • 320 г микс от замразени зеленчуци по избор

Начин на приготвяне:

  1. Сложете подправките, чесъна и олиото в голяма купа и ги разбъркайте. Прибавете пилето и го натрийте с маринатата.
  2. Загрейте тиган с незалепващо покритие, който има и капак. В него запържете месото на средна температура за 5 мин., без да го покривате и да добавяте допълнителна мазнина. Обърнете го от другата страна и го пържете до златисто. Когато е готово, извадете пилешкото в чиния и го оставете настрана.
  3. Изсипете бульона в тигана и с помощта на дървена лъжица оберете остатъците от дъното му. Към него прибавете ориза, праза, ригана и дафиновите листа. Накрая сложете и месото, което предварително сте нарязали на парченца, покрийте с капака и оставете течността да заври. Когато това стане, намалете температурата на котлона и гответе 20 мин.
  4. Изсипете зеленчуците, покрийте отново с капака и гответе още 5 мин.
  5. След като свалите ястието от котлона, оставете го настрани за 5-10 мин., след което внимателно го разбъркайте и поднесете.

Дайте оценка:

Тагове: чесън кориандър дафинов лист олио праз пилешко бульон риган пушен червен пипер ориз

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче