Необходими продукти:
- 1 с.л. пушен червен пипер
- 1 с.л. кориандър
- 2 скилидки чесън, смачкани
- 2 ч.л. олио
- 600 г обезкостени и без кожа горни пилешки бутчета
- 700 мл горещ зеленчуков бульон
- 250 г ориз басмати
- 320 г праз, нарязан
- 1 ч.л. сух риган
- 2 дафинови листа
- 320 г микс от замразени зеленчуци по избор
Начин на приготвяне:
- Сложете подправките, чесъна и олиото в голяма купа и ги разбъркайте. Прибавете пилето и го натрийте с маринатата.
- Загрейте тиган с незалепващо покритие, който има и капак. В него запържете месото на средна температура за 5 мин., без да го покривате и да добавяте допълнителна мазнина. Обърнете го от другата страна и го пържете до златисто. Когато е готово, извадете пилешкото в чиния и го оставете настрана.
- Изсипете бульона в тигана и с помощта на дървена лъжица оберете остатъците от дъното му. Към него прибавете ориза, праза, ригана и дафиновите листа. Накрая сложете и месото, което предварително сте нарязали на парченца, покрийте с капака и оставете течността да заври. Когато това стане, намалете температурата на котлона и гответе 20 мин.
- Изсипете зеленчуците, покрийте отново с капака и гответе още 5 мин.
- След като свалите ястието от котлона, оставете го настрани за 5-10 мин., след което внимателно го разбъркайте и поднесете.
ИЗБРАНО