Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бързо къри с леща и кокосово мляко

Нещо различно и много вкусно

5’ Подготовка
20’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън, нарязани на едро
  • 1 червено или зелено чили, нарязано на едро (по желание)
  • 1 морков, обелен и нарязан на едро
  • Парче джинджифил колкото палец, обелено и нарязано на ситно
  • 1 ч.л. олио
  • 1 и ½ с.л. къри паста
  • 400 г консервирана леща
  • 220 мл кокосово мляко
  • Няколко стръка пресен кориандър, нарязани на едро
  • 200 г замразен грах
  • Кисело мляко за сервиране

Начин на приготвяне:

  1. Сложете чилито, лука, чесъна, моркова и джинджифила в кухненски робот или чопър и разбийте до гладка паста.
  2. Загрейте олиото в средно голяма тенджера на среден огън и гответе зеленчуковата паста, която преди малко приготвихте, за 3-4 мин., докато освободи ароматите си и започне да омеква. Добавете къри пастата и гответе още 1 мин., след което сложете лещата и разбъркайте, за да се смесят.
  3. Налейте кокосовото мляко и 150 мл вода и оставете да заври. Намалете котлона и оставете да къкри 10 мин., докато се сгъсти и ястието стане кремообразно. В последните 5 мин. добавете и граха. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
  4. Поръсете по-голямата част от кориандъра в кърито и разбъркайте. Другата част оставете за сервиране.
  5. Поднесете ястието върху канапе от сварен басмати ориз и с лъжичка кисело мляко.

Дайте оценка:

Тагове: чесън кориандър олио лук моркови чили кисело мляко джинджифил грах леща кокосово мляко

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче