Необходими продукти:
- 3 ч.л. разтворимо кафе
- 3 с.л. ликьор кафе
- 250 г маскарпоне
- 85 г кондензирано мляко
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 4-6 бишкоти савоярди
- 1 с.л. какао
Начин на приготвяне:
- Разтворете кафето с 2 с.л. вряща вода в средно голяма купа и разбъркайте. Сипете ликьора и 75 мл студена вода. Оставете настрани.
- Направете крема като разбиете маскарпонето, кондензираното мляко и ваниловия екстракт с миксер, докато получите гъста и гладка смес.
- Счупете бишкотите на няколко парчета и ги потопете за секунди в кафената смес. Сложете ги в две подходящи чаши и отгоре разпределете крема. Поръсете отгоре какаото с помощта на цедка.
- Охладете за поне час и поднесете.