Имате остатъци от печено пиле и се чудите какво да правите с тях?
Е, вече няма защо да се измъчвате, тъй като ви предлагаме една много бърза и същевременно лесна за изпълнение рецепта, която е изключително подходяща както за вечеря, така и за обяд в офиса.
Необходими продукти:
- 1 с.л. тахан
- 1 лайм, изцеден
- 2 ч.л. соев сос
- 2 скилидки чесън от предварително изпечена във фурната глава чесън
- 1 ч.л. сусамово масло
- лют червен пипер на люспи, плюс допълнително за сервиране
- 200 г сварени оризови нудли
- 200 г пилешко, вече сготвено на тиган или останало, ако сте правили цяло печено пиле
- 1 печен патладжан
- 1 морков, настърган
- краставица, с отстранени семките и нарязани на половинки
- Прясна мента, грубо нарязана
Начин на приготвяне:
- Разбийте заедно тахана, сока от лайм, соевия сос, месестата част на печения чесън, сусамовото масло и лютия пипер в голяма купа, като добавите достатъчно вода, за да направите кремообразен дресинг.
- Добавете нудлите, печеното пиле, патладжана и моркова и разбъркайте всичко, за да се смеси добре, след което внимателно разбъркайте краставицата и ментата.
ИЗБРАНО