Който не си пада по тежките закуски, особено в големите горещини, няма да сбърка, ако заложи на тази рецепта. Салатата е както полезна, така и много лека на вкус. По този начин ще ви зареди с енергия за деня, без да остави усещане за тежест в стомаха.
Необходими продукти:
- 500 г дива цикория
- 400 г сварено цвекло, обелено
- сол
- пипер
- орехи
- козе сирене
- 3 с.л. зехтин
- балсамов оцет
- 2 ч.л. кимион на семена
Начин на приготвяне:
- Почистете и измийте цикорията и я сварете в подсолена вряща вода. Когато изплува на повърхността, разбъркайте. Повторете същия процес още веднъж и я оставете да ври 10 минути.
- Свалете тенджерата от огъня, пресипете цикорията в гевгир и я охладете под течаща студена вода.
- Нарежете цвеклото на филийки с дебелина 1 см и сложете зеленчуците в дълбока купа. Добавете натрошените орехи и сирене.
- Овкусете със сол и черен пипер, полейте със зехтин и балсамов оцет и разбъркайте.
- Поръсете с кимиона и сервирайте.
ИЗБРАНО