Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бърза салата с цвекло

Да постигнем страхотен вкус с минимални усилия

2’ Подготовка
10’ Време за готвене
3 Порции
1 Трудност

Който не си пада по тежките закуски, особено в големите горещини, няма да сбърка, ако заложи на тази рецепта. Салатата е както полезна, така и много лека на вкус. По този начин ще ви зареди с енергия за деня, без да остави усещане за тежест в стомаха. 

Необходими продукти:

  • 500 г дива цикория
  • 400 г сварено цвекло, обелено
  • сол
  • пипер
  • орехи
  • козе сирене
  • 3 с.л. зехтин
  • балсамов оцет
  • 2 ч.л. кимион на семена

Начин на приготвяне:

  1. Почистете и измийте цикорията и я сварете в подсолена вряща вода. Когато изплува на повърхността, разбъркайте. Повторете същия процес още веднъж и я оставете да ври 10 минути.
  2. Свалете тенджерата от огъня, пресипете цикорията в гевгир и я охладете под течаща студена вода.
  3. Нарежете цвеклото на филийки с дебелина 1 см и сложете зеленчуците в дълбока купа. Добавете натрошените орехи и сирене.
  4. Овкусете със сол и черен пипер, полейте със зехтин и балсамов оцет и разбъркайте. 
  5. Поръсете с кимиона и сервирайте.

Снимка: iStock by Getty Images

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер орехи цвекло кимион балсамов оцет козе сирене

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче