Необходими продукти:
- 300 г паста фарфале (панделки)
- 200 г замразен грах
- 1 голям домат
- 10 сушени домата
- 2 с.л. зехтин
- 2 с.л. бял винен оцет
- 1 скилидка чесън
- Голяма шепа пресни листа босилек
- 85 г прошуто или друг сушен колбас по избор
Начин на приготвяне:
- Сварете пастата според описанието на опаковката. Две минути преди да я извадите от горещата вода, пуснете в нея замразения грах, за да се отпусне.
- Направете дресинга като сложите в блендер нарязания на едро домат, половината сушени домати, зехтина, оцета, чесъна и около 8 от листата босилек. Овкусете със сол и черен пипер на вкус, след което блендирайте до гладкост. Сипете дресинга в голяма купа за салата.
- Сложете пастата и граха в дресинга, а също и нарязаните предварително останали сушени домати, както и босилековите листа. Накъсайте прошутото в купата и разбъркайте добре. Сервирайте веднага.
ИЗБРАНО