Необходими продукти:
- 200 г фъстъчено масло (хрупкаво или гладко е добре)
- 175 пудра захар
- 75 г черен шоколад, нарязан на кубчета
- 1 голямо яйце
За сладоледа:
- 3 банана, обелени, нарязани и предварително замразени
- 2 с.л. сметана
- 1 ч.л. ванилова есенция
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 180 C и покрийте две големи тави с пергаментова хартия.
- Сложете фъстъченото масло, захарта, ¼ чаена лъжичка фина готварска сол и парченца шоколад в купа и разбъркайте добре с дървена лъжица.
- Разбийте яйцето и разбъркайте отново, докато се образува тесто.
- Разделете тестото на топчета с големината на чери домат и ги подредете на разстояние едно от друга в тавите.
- Натиснете бисквитките, за да ги направите леко плоски.
- Печете около 12 минути, докато станат златисти по краищата и по-бледи в центъра.
- Оставете да изстинат върху в тавата за 5 минути.
- Междувременно сложете бананите, сметаната и ванилията в кухненски робот и пасирайте, докато се получи гъст сладолед.
- Загребвайте на топки с лъжица за сладолед и поставете между две бисквитки. Сервирайте веднага или приберете на студено за по-късно.
ИЗБРАНО