Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бананов хляб в еърфрайър

Много лесен за приготвяне

10’ Подготовка
60’ Време за готвене
10 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 150 мл слънчогледово олио
  • 150 г пудра захар
  • 150 г самонабухващо брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 2 яйца
  • 2 презрели банана
  • 50 г орехи, нарязани
  • 50 г шоколадови капки

Начин на приготвяне:

  1. Намаслете форма за хляб и я покрийте с хартия за печене - трябва да сте сигурни, че ще се побере в кошницата на фритюрника. Ако не стане, използвайте форма за мъфини или форма с подходящата големина.
  2. Загрейте уреда на 160 градуса.
  3. Смесете олиото, захарта, брашното, бакпулвера и яйцата в купа. Намачкайте бананите, след което ги разбъркайте в тестото. Смесете половината орехи и всичкия шоколад. Изсипете във формата и отгоре сложете останалите пекани.
  4. Печете за 45 минути-1 час до готовност.
  5. Проверете след 20 минути дали хлябът не е започнал да покафенява твърде много. Ако е така, намалете температурата до 140C или покрийте с фолио, за да не изгори.
  6. Оставете да изстине върху решетка преди сервиране.

Дайте оценка:

Тагове: олио банани яйца пудра захар шоколадови капки бакпулвер орехи брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче