4 яйца
1 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. мас + олио
1 кубче мая
1 к.л. сол
1,2 кг брашно
кора от 1 лимон
1-2 ванилия
1 ч.л. ром (или есенция)
сладко от сини сливи или конфитюр
Активираме маята, след което добавяме всички продукти към пресятото брашно и замесваме хубаво гладко тесто. Оставяме да втаса на топло. След като е удвоило обема си, го разделяме на малки топки, всяка разточваме във форма на заоблен триъгълник, слагаме малко сладко и завиваме. Редим ги в тава на разстояние и отново ги оставяме да втасат.
Втасали се мажат с мляко и олио, посипваме обилно със захар и печем на 170 градуса.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО