агнешки ребърца
10-12 лукчета
600-700 г дребни картофи
3 моркова
5-6 скилидки чесън
1 ч.ч.бяло вино или бира
80 мл олио
3-4 стръка прясна мента (или джоджен)
1 с.л.червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер
1 с.л. подправка за ребърца
сол на вкус
Ребърцата се овалват добре в сместа от червения пипер, олиото, черния пипер, солта и подправката. След това се оставят в хладилник за около час. През това време се обелват лукът, морковите и картофите. Главите лукчета и картофите се оставят цели, а морковите се режат на едри колелца. В тава се объркват зеленчуците с ребърцата, прибавя се ментата и се налива виното. По желание, а зависи и от сорта на картофите, може да се налее и 1/2 ч.ч. вода. Ако е необходимо, се посолява още малко.
Тавата се покрива с фолио и се слага във фурната да се пече. След около час и половина фолиото се отстранява и тавата се връща обратно, за да се запече агнешкото до златист загар и да хване хрупкава коричка.
агнешки ребърца
10-12 лукчета
600-700 г дребни картофи
3 моркова
5-6 скилидки чесън
1 ч.ч.бяло вино или бира
80 мл олио
3-4 стръка прясна мента (или джоджен)
1 с.л.червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер
1 с.л. подправка за ребърца
сол на вкус
Ребърцата се овалват добре в сместа от червения пипер, олиото, черния пипер, солта и подправката. След това се оставят в хладилник за около час. През това време се обелват лукът, морковите и картофите. Главите лукчета и картофите се оставят цели, а морковите се режат на едри колелца. В тава се объркват зеленчуците с ребърцата, прибавя се ментата и се налива виното. По желание, а зависи и от сорта на картофите, може да се налее и 1/2 ч.ч. вода. Ако е необходимо, се посолява още малко.
Тавата се покрива с фолио и се слага във фурната да се пече. След около час и половина фолиото се отстранява и тавата се връща обратно, за да се запече агнешкото до златист загар и да хване хрупкава коричка.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност