Необходими продукти:
- 1 с.л. зехтин
- 2 филета от сьомга
- 2 скилидки чесън
- 170 г бейби спанак
- Сокът и кората от ½ лимон, а другата половина нарязана на лодки
- 75 г маскарпоне
- 5 с.л. прясно мляко
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 200 градуса.
- Загрейте половината от зехтина в тиган и внимателно изпържете сьомгата от двете страни. Преместете я в чиния, забършете тигана и сложете останалия зехтин.
- Запържете чесъна за 30 сек., сотирайте леко спанака, прибавете лимоновите кори и лимоновия сок и овкусете със сол и черен пипер.
- Сипете вътре маскарпонето и прясното мляко. Разбъркайте, докато не се получи кремообразна смес.
- Преместете спанака със соса в тавичка, отгоре сложете сьомгата и резените лимон и запечете рибата във фурната за 5-8 мин.
- Сервирайте сьомгата с гарнитура от пюре от сладък картоф, ако желаете.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО