Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ароматна сьомга със сос от спанак и лимон

За лека вечеря или обяд

5’ Подготовка
15’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 с.л. зехтин
  • 2 филета от сьомга
  • 2 скилидки чесън
  • 170 г бейби спанак
  • Сокът и кората от ½ лимон, а другата половина нарязана на лодки
  • 75 г маскарпоне
  • 5 с.л. прясно мляко

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса.
  2. Загрейте половината от зехтина в тиган и внимателно изпържете сьомгата от двете страни. Преместете я в чиния, забършете тигана и сложете останалия зехтин.
  3. Запържете чесъна за 30 сек., сотирайте леко спанака, прибавете лимоновите кори и лимоновия сок и овкусете със сол и черен пипер.
  4. Сипете вътре маскарпонето и прясното мляко. Разбъркайте, докато не се получи кремообразна смес.
  5. Преместете спанака със соса в тавичка, отгоре сложете сьомгата и резените лимон и запечете рибата във фурната за 5-8 мин.
  6. Сервирайте сьомгата с гарнитура от пюре от сладък картоф, ако желаете.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън лимон маскарпоне прясно мляко бейби спанак сьомга

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче