За 6 порции:
свински врат цяло парче около 1,5 кг,
2 с. л. горчица,
подправки - кимион, черен пипер, риган, мащерка, червен пипер,
200 мл бира;
За глазиране:
1 ч.л. горчица,
1 с. л. мед,
1 с. л. кетчуп;
Допълнително:
1 кг картофи
Месото се намазва с горчицата. Останалите подправки се смесват, разстилат се върху дъската за рязане и цялото парче месо се овалва много добре в тях
прехвърля се в съда за печене, ако има време се оставя да престои така в хладилник
Ако не, съдът се затваря с капак или алуминиево фолио и се пече първоначално за 10 минути на силна фурна - 220 С, намалява се на 180 С, добавя се бирата и се пече за 1 час и 30 мин. Трябва да се внимава бирата да не е от хладилника, че съдът , ако е стъклен или глинен, може да се спука.
Открива се и се маже с глазурата (всичко е смесено предварително в чашка)
картофите се белят, нарязват се на кръгчета и се слагат около месото,
запича се за 15 - 20 минути до златисто или докато са готови картофите
оставя се да изстине за 10-15 минути, месото се изважда в отделна голяма чиния (плато) и се нарязва с остър нож. Сервира се с картофите, залято с отделения сос
За 6 порции:
свински врат цяло парче около 1,5 кг,
2 с. л. горчица,
подправки - кимион, черен пипер, риган, мащерка, червен пипер,
200 мл бира;
За глазиране:
1 ч.л. горчица,
1 с. л. мед,
1 с. л. кетчуп;
Допълнително:
1 кг картофи
Месото се намазва с горчицата. Останалите подправки се смесват, разстилат се върху дъската за рязане и цялото парче месо се овалва много добре в тях
прехвърля се в съда за печене, ако има време се оставя да престои така в хладилник
Ако не, съдът се затваря с капак или алуминиево фолио и се пече първоначално за 10 минути на силна фурна - 220 С, намалява се на 180 С, добавя се бирата и се пече за 1 час и 30 мин. Трябва да се внимава бирата да не е от хладилника, че съдът , ако е стъклен или глинен, може да се спука.
Открива се и се маже с глазурата (всичко е смесено предварително в чашка)
картофите се белят, нарязват се на кръгчета и се слагат около месото,
запича се за 15 - 20 минути до златисто или докато са готови картофите
оставя се да изстине за 10-15 минути, месото се изважда в отделна голяма чиния (плато) и се нарязва с остър нож. Сервира се с картофите, залято с отделения сос
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност