3 яйца
150 г твърд кашкавал
1/2 к.л. индийско орехче на прах
сол
черен пипер
100 г галета
За доматения сос:
1 голяма консерва белени домати
15-20 листа босилек
1 ч.л. риган
1/2 глава лук
5-6 скилидки чесън
1 с.л. захар
сол
черен пипер
2 с.л.зехтин
Смесваме ориза с трите яйца и хубаво разбъркваме. Добавяме настъргания кашкавал и подправките. Оформяме топчета, колкото топка за голф. Овалваме в галета и печем на 200 градуса до готовност. Доматения сос приготвяме, като запържваме лука и чесъна в зехтина. Добавяме пасирани доматите и захарта. Варим на слаб огън, докато сместа се редуцира. Овкусяваме и добавяме, накъсан на дребно, босилека. Сервираме по няколко аранчини с доматения сос и няколко листа босилек. При желание слагаме и допълнително кашкавал. Рецептата става и с пармезан или пекорино, а оригиналът е с пържени аранчини. Тази е по диетичен вариант.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО