Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Аранчини, или оризови кюфтета в еърфрайър

Поканете вкуса на Италия вкъщи

15’ Подготовка
40’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 15 г масло
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1 скилидка чесън, смачкана
  • 200 г ориз арборио
  • 700 мл пилешки или зеленчуков бульон
  • 50 г пармезан, настърган на ситно
  • 125 г моцарела
  • 100 г брашно
  • 2 яйца, разбити
  • 100 г галета

Начин на приготвяне:

  1. Разтопете маслото в голям тиган на средна температура и запържете лука и чесъна за 5 мин., докато омекне. Сложете и ориза, разбъркайте го в мазнината, след което изсипете половината от бульона. Разбъркайте отново.
  2. Продължете да готвите ориза около 20 мин., като продължавате да разбърквате от време на време и добавяйте бульон, ако го абсорбира, но все още не е сготвен. Трябва да се получи кремообразна смес.
  3. Сложете пармезана, разбъркайте пак, след което разпределете ориза върху поднос, за да изстине по-бързо на стайна температура.
  4. Нарежете моцарелата на 12 равни парчета и ги подсушете с кухненска хартия.
  5. Оформете ориза на 12 еднакви по големина топки. Във всяка от тях сложете по едно парче моцарела, като се стараете то да остане в средата и да е покрито отвсякъде с ориз.
  6. Панирайте всяка топка като следвате следните стъпки - първо в брашното, след това в яйцето и накрая в галетата.
  7. Загрейте еърфрайъра на 190 градуса. Поръсете оризовите кюфтета със зехтин и ги сложете в кошницата на уреда. След 10-15 мин. трябва да са готови.
  8. Поръсете ги с пармезан преди сервиране.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло лук бульон яйца моцарела ориз галета брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче