Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Апетитни мини кюфтенца от свинско месо

Поднесете ги със свежа салата или пържени картофки

10’ Подготовка
15’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 400 г свинска кайма
  • 1 малка глава червен лук
  • 1 скилидка чесън, настъргана на ситно
  • 50 г хлебни трохи
  • 1 яйце
  • ½ с.л. олио

Начин на приготвяне:

  1. Сложете каймата, лука, чесъна, хлебните трохи и яйцето в купа. Овкусете със сол и черен пипер, след което омесете всичко добре с ръце.
  2. Оформете около 12-14 с големината на орех кюфтенца. (Ако решите, може да ги замразите и да ги сготвите в друг момент. Размразете ги в хладилника).
  3. В голям тиган загрейте олиото на средна степен и изпържете кюфтенцата за 8-10 мин., докато покафенеят.
  4. Поднесете ги с любим сос и гарнитура от свежа салата.

Дайте оценка:

Тагове: чесън олио червен лук кайма яйца хляб

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче