Необходими продукти:
- 400 г свинска кайма
- 1 малка глава червен лук
- 1 скилидка чесън, настъргана на ситно
- 50 г хлебни трохи
- 1 яйце
- ½ с.л. олио
Начин на приготвяне:
- Сложете каймата, лука, чесъна, хлебните трохи и яйцето в купа. Овкусете със сол и черен пипер, след което омесете всичко добре с ръце.
- Оформете около 12-14 с големината на орех кюфтенца. (Ако решите, може да ги замразите и да ги сготвите в друг момент. Размразете ги в хладилника).
- В голям тиган загрейте олиото на средна степен и изпържете кюфтенцата за 8-10 мин., докато покафенеят.
- Поднесете ги с любим сос и гарнитура от свежа салата.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО