Необходими продукти:
- 400 г свинска кайма
- 1 малка глава червен лук
- 1 скилидка чесън, настъргана на ситно
- 50 г хлебни трохи
- 1 яйце
- ½ с.л. олио
Начин на приготвяне:
- Сложете каймата, лука, чесъна, хлебните трохи и яйцето в купа. Овкусете със сол и черен пипер, след което омесете всичко добре с ръце.
- Оформете около 12-14 с големината на орех кюфтенца. (Ако решите, може да ги замразите и да ги сготвите в друг момент. Размразете ги в хладилника).
- В голям тиган загрейте олиото на средна степен и изпържете кюфтенцата за 8-10 мин., докато покафенеят.
- Поднесете ги с любим сос и гарнитура от свежа салата.
ИЗБРАНО