Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Американска класика: Пържени яйца с бекон

Опитайте закуската, която познава целия свят

5’ Подготовка
3’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 6 резена бекон (по избор - пушен или не)
  • 1-2 ч.л. масло или малко мазнина от бекона
  • Черен пипер на вкус
  • Сол (по желание, ако беконът не е прекалено солен)

Начин на приготвяне:

  1. Поставете бекона в сух тиган на среден огън. Не слагайте мазнина - той ще си пусне. Гответе го 3-4 минути от всяка страна или до желаната степен на хрупкавост. Извадете върху кухненска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.
  2. Изсипете по-голямата част от мазнината от бекона (може да оставите 1 ч.л. за повече вкус) или добавете малко масло в същия тиган. Намалете котлона на ниско-среден огън. Чукнете внимателно яйцата, за да останат жълтъците цели. Пържете ги 2-3 минути, докато белтъците се стегнат, но жълтъкът остане течен.
  3. Поръсете яйцата с малко черен пипер и щипка сол. Внимавайте със солта, ако беконът е солен.
  4. Поднесете яйцата заедно с бекона - най-добре с препечен хляб, запечени домати или резен авокадо за свежест.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло черен пипер бекон яйца

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче