Необходими продукти:
- 4 яйца
- 6 резена бекон (по избор - пушен или не)
- 1-2 ч.л. масло или малко мазнина от бекона
- Черен пипер на вкус
- Сол (по желание, ако беконът не е прекалено солен)
Начин на приготвяне:
- Поставете бекона в сух тиган на среден огън. Не слагайте мазнина - той ще си пусне. Гответе го 3-4 минути от всяка страна или до желаната степен на хрупкавост. Извадете върху кухненска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.
- Изсипете по-голямата част от мазнината от бекона (може да оставите 1 ч.л. за повече вкус) или добавете малко масло в същия тиган. Намалете котлона на ниско-среден огън. Чукнете внимателно яйцата, за да останат жълтъците цели. Пържете ги 2-3 минути, докато белтъците се стегнат, но жълтъкът остане течен.
- Поръсете яйцата с малко черен пипер и щипка сол. Внимавайте със солта, ако беконът е солен.
- Поднесете яйцата заедно с бекона - най-добре с препечен хляб, запечени домати или резен авокадо за свежест.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО