Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ако са ви останали пържоли: Направете си пица с дърпано свинско

Не изхвърляйте храната от новогодишната трапеза

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
20’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • Готово тесто за пица
  • 1-2 свински пържоли на фурна
  • 1-2 зелеви листа от готови сарми
  • 1/2 глава червен лук
  • 3 с.л. доматен сос
  • Сол и черен пипер
  • 1/2 люта чушка, на ситно
  • 1 скилидка чесън, наситнена
  • Босилек
  • Риган
  • Настърган кашкавал
  • Зехтин

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Начин на приготвяне:

  1. Разточете тестото и оформете един блат. Поставете го в тава с хартия за печене на дъното, като преди това набрашнете и поръсете с малко зехтин самата хартия.
  2. Разпределете доматения сос и поръсете с кашкавала и лука, разрязан на полумесеци.
  3. Раздърпайте месото от пържолите и го добавете към пълнката.
  4. Накълцайте зелевите листа на ситно и ги разпределете по пицата.
  5. Овкусете със сол, черен пипер, зехтин, риган и босилек. Добавете лютата чушка и чесъна.
  6. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна и следете процеса до готовност на пицата.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер кисело зеле червен лук свинско риган люти чушки кашкавал босилек тесто доматен сок

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче