Необходими продукти:
- 300 г заешко месо, от бутче
- 300 г пилешко месо, от бутче
- 2 глави кромид лук
- 100 г зелен фасул
- 80 г боб от консерва, отцеден
- 2 скилидки чесън
- 500 мл пилешки бульон
- Червен пипер
- 1 ч.л. шафран
- 100 г домати от консерва
- 200 г ориз
- Сол и черен пипер на вкус
- Зехтин
Начин на приготвяне:
- Загрейте 2-3 с.л. зехтин в широк и дълбок тиган и запържете пилешките и заешките бутчета от двете страни до получаване на приятна коричка.
- Преместете ги в единия край на съда и в освободилото се място запържете наситнения кромид лук, докато започне да става прозрачен.
- Нарежете зеления боб на едро и го сложете при лука. След около 2-3 мин. изсипете и отцедения боб от консерва.
- Ред е на доматите и наситненият чесън. Запържете всичко за още 3 мин.
- Върнете бутчетата в средата на тигана и налейте пилешкия бульон, който трябва да е горещ.
- Овкусете с 2 ч.л. червен пипер, шафран, сол и черен пипер. Оставете всичко да къкри за около 10 мин.
- Измийте ориза под течаща студена вода и го изсипете в тигана, като внимавате да го разпределите равномерно по целия съд.
- Варете паелята за 10 мин. на силен огън, а след това още 10-15 мин. на слаба степен. Не бъркайте. Целта е водата да се изпари и оризът да набъбне. Ако започне много да загаря, долейте още малко бульон.
- Сервирайте гозбата гореща, както си е в съда и поднесете резени лимон за овкусяване.