Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ако не сте по морските дарове: Паеля с пилешко и заешко

Изпробвайте тази разновидност на класическата рецепта

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
60’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 300 г заешко месо, от бутче
  • 300 г пилешко месо, от бутче
  • 2 глави кромид лук
  • 100 г зелен фасул
  • 80 г боб от консерва, отцеден
  • 2 скилидки чесън
  • 500 мл пилешки бульон
  • Червен пипер
  • 1 ч.л. шафран
  • 100 г домати от консерва
  • 200 г ориз
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Зехтин

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте 2-3 с.л. зехтин в широк и дълбок тиган и запържете пилешките и заешките бутчета от двете страни до получаване на приятна коричка.
  2. Преместете ги в единия край на съда и в освободилото се място запържете наситнения кромид лук, докато започне да става прозрачен.
  3. Нарежете зеления боб на едро и го сложете при лука. След около 2-3 мин. изсипете и отцедения боб от консерва.
  4. Ред е на доматите и наситненият чесън. Запържете всичко за още 3 мин.
  5. Върнете бутчетата в средата на тигана и налейте пилешкия бульон, който трябва да е горещ.
  6. Овкусете с 2 ч.л. червен пипер, шафран, сол и черен пипер. Оставете всичко да къкри за около 10 мин.
  7. Измийте ориза под течаща студена вода и го изсипете в тигана, като внимавате да го разпределите равномерно по целия съд.
  8. Варете паелята за 10 мин. на силен огън, а след това още 10-15 мин. на слаба степен. Не бъркайте. Целта е водата да се изпари и оризът да набъбне. Ако започне много да загаря, долейте още малко бульон.
  9. Сервирайте гозбата гореща, както си е в съда и поднесете резени лимон за овкусяване.

ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер червен пипер домати пилешко пържене тиган пилешки бульон боб зелен фасул ориз шафран кромид лук заешко

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче