Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Как да си приготвите изключително ароматен сотиран спанак

По този начин ще запазите всичките му полезни свойства


Кой може да предположи, че сотираният спанак с чесън може да бъде толкова вкусен?

Тази супер лесна рецепта е чудесен и нискокалоричен начин да добавите гарнитура към основните си ястия. Лукът, чесънът, зехтинът и щипката лют червен пипер му продават допълнителен вкус, който завършва грандиозно с няколко капки пресен лимонов сок. Плюс това, спанакът е готов за по-малко от 15 минути, а може и по-малко.

Ето още няколко причини, заради които ще обикнете тази рецепта:

  • Може да е идеална гарнитура към пиле, риба и други зеленчукови вариации;
  • Така спанакът е лек, нискокалоричен и подходящ за диети, изискващи под 90 калории на порция;
  • Лесен е за притопляне;
  • Спанакът е силна храна с множество ползи за здравето, идващи от високото съдържание на витамините А, С и К, както и заради наличието на магнезий и желязо;
  • Рецептата е подходяща за вегани и хора, които избягват по една или друга причина консумацията на животински храни.

А сега, нека видим какви продукти ще са ви необходими за 4 порции сотиран спанак:

  • 500 г бейби спанак
  • 1 и ½ с.л. зехтин
  • 40 г наситнен лук
  • 1 с.л. наситнен чесън
  • ½ ч.л. черен пипер
  • ¼ ч.л. сол
  • 2 ч.л. прясно изцеден лимонов сок
  • Щипка лют червен пипер на люспи

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте олиото в голяма тенджера на среден огън.
  2. Добавете лука и задушете 2-3 минути, докато започне да става прозрачен.
  3. Сложете чесъна и разбъркайте за още минута, докато пусне аромата си, но не стане кафяв.
  4. Сипете спанака и поръсете със солта и черния пипер. Разбъркайте, за да объркате спанака в зехтина.
  5. Продължавайте да бъркате на всеки 30 секунди, докато спанакът намали обема си значително (около 4-5 минути), след което веднага отстранете от огъня. Така ще запазите полезните му свойства.
  6. Добавете лимоновия сок и червения пипер на люспи, отново разбъркайте и прехвърлете спанака в чиния за сервиране с решетъчна лъжица, за да се отцеди излишната вода.
ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер лук лимонов сок бейби спанак лют пипер

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче