Нашето звездно жури
Подбрахме звезден отбор от топ готвачи, които ще оценят и изберат най-добрите участници според регламента на всяка категория.

Шеф Елена Петрелийска
Елена Петрелийска e дипломиран здравен консултант и нутриционист от Оксфорд. Кулинарният ѝ път води началото си от участието ѝ в първото издание на Masterchef, в което е финалист. Води кулинарни курсове за деца и възрастни. Член е на фондация "За Храната", с която всяка година участва в организирането на инициативата на Джейми Оливър - Food Revolution Day.
Красивата Елена е не просто готвач, а първокласен кулинар. И вярва, че ролята на всеки кулинар излиза много извън пределите на кухнята.За нея това означава да имаш социална отговорност.
Мисията ѝ е да докаже на повече хора, че дори и в наши дни можем да готвим щадящо и да се храним осъзнато. И успява, благодарение на основаването на платформата EPHEALTH. Зад нейните виждания за пълноценен живот и пълноценно хранене работят още доказали се в сферата на хранителните нарушения терапевти, лекари, диетолози и консултанти/треньори по физическо здраве.
Елена Петрелийска е автор на не малко кулинарни книги, а от началото на тази година направи и следващата крачка към по-осъзнато и пълноценно хранене в забързаното ежедневие. Марката EPFOOD_delivery e част от семейството на EPHEALTH и е бизнес за доставка на пълноценни, ежедневни и разнообразни менюта до дома и офиса, в които продуктите са съчетани перфектно и с умисъл за здравето на хората.

Шеф Николай Красимиров
Николай Красимиров е готвач и консултант с над 20 години опит в кулинарния свят. Кариерата му започва през 2004 г., когато за първи път стъпва в професионална кухня. Там трупа опит в редица гурме ресторанти, в това число в Лондон като Junior sous-chef, в Almeida и Kensington Roof Gardens, който е към веригата на бизнесмена Ричард Брансън Virgin Limited Edition.
Дълги години Николай Красимиров работи под ръководството на водещи имена в сферата. Взима основно участие в стилизирането на храна за рекламни и каталожни цели, както и в съставянето на новаторски менюта. Създава тематични pop-up събития, дегустационни вечери и, разбира се, не на последно място - обучава екипи в доказали се ресторанти и хотели в различни части на България и извън нея.
След натрупания опит в чужбина той се завръща в България, където работи като главен готвач в няколко водещи ресторанти. С неговата съпруга Елена Петрелийска са автори на не малко кулинарни книги и тематични дегустационни вечери.
Освен в ресторантите кулинарният му път го води и до телевизионния екран. През 2018 г. е водещ на предаването "Бързо, Лесно, Вкусно" и рубриката "Вкусната Европа" и "Храна за Душата" по БНТ, както и на „Добре опечени истории“ по кулинарния канал Soul & Pepper TV.
За Николай Красимиров кулинарията не е просто професия. Това е страст и начин на живот. И до момента продължава да се развива, да експериментира и да споделя знанията си както с професионалисти, така и с любители на добрата храна.
Нашите категории

Традиционни ястия
Един празник не може без своите традиционни гозби, още повече когато говорим за Великден. Представете най-обичаните от вас ястия тук, особено ако са от тефтера на вашите баби.
Не изпускайте сроковете за участие и невероятните награди, които може да спечелите. Сгответе любимата си рецепта в категорията Традиционни ястия и й направете снимки.

Великденски сладости
От шоколадови яйца до впечатляващи сладкиши – споделете любимите си десерти, с които празникът ще има един необикновен завършек.
Не изпускайте сроковете за участие и невероятните награди, които може да спечелите. Сгответе любимата си рецепта в категорията Великденски сладости и й направете снимки.

Агнешко
Крехко, сочно и на конци – агнешкото на Великден взима централно място на трапезата. Впечатлете ни с вашия най-добър начин за приготвянето му.
Не изпускайте сроковете за участие и невероятните награди, които може да спечелите. Сгответе любимата си рецепта в категорията Агнешкото и й направете снимки.

Здравословен Великден
Храната е здраве, когато е приготвена по правилния начин и с подходящите съставки. Представете рецептите си, които са по-полезни, но не отстъпват на традиционния вкус на празника.
Не изпускайте сроковете за участие и невероятните награди, които може да спечелите. Сгответе любимата си рецепта в категорията Здравословен Великден и й направете снимки.
Запишете се за участие в “Великденски вкусотии”
Не изпускайте сроковете за участие и невероятните награди, които може да спечелите. Сгответе любимата си рецепта и й направете снимки.