Необходими продукти:
- 3 моркова
- 500 г брашно
- 50 мл олио или разтопено масло
- 1 ч.ч. захар
- 2 яйца
- 1 ч.л. бакпулвер
- Канела (по избор, може и без нея)
- 3 с.л. кисело мляко
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 250 гр крема сирене
- 1 кофичка заквасена сметана
- 150 г по пудра захар
- Филирани бадеми за украса
Необходими продукти:
- В купа настъргваме морковите.
- Добавяме захарта, канелата (по избор), и яйцата и разбъркваме добре.
- Следва киселото мляко заедно със содата и бакпулвера.
- Добавяме и брашното и разбъркваме добре.
- Последно добавяме олиото.
- Изсипваме сместа в кръгла тава с хартия за печене и печем на 180 градуса до готовност.
- Изчакваме блатовете да изстинат напълно за няколко часа и с много остър нож ги разрязваме, така че да станат 3 блата за торта. Дори да се счупи някъде, не е такъв проблем.
- За крема в купа разбиваме крема сиренето със заквасената сметана и захарта.
- Слагаме сместа в пош и започваме да сглобяваме тортата.
- Редуваме блат и крем, като оставяме малко от него за украса. Заглаждаме добре крема и слагаме в хладилник да стегне.
- След като стегне, слагаме още от крема по стените да действа като лепило за украсата от филирани бадеми. Украсяваме и отгоре като правим "цветя" от крем.
- Ако желаете добавете някакви шарени пръчици или друга украса.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО