Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Морковена торта

Тази статия е част от конкурса Великденски вкусотии и можете да гласувате за нея чрез бутонът под този текст или да се включете с авторската рецепта.

4
От Маргарита Бонева
30’ Подготовка
30’ Време за готвене
12 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 3 моркова
  • 500 г брашно
  • 50 мл олио или разтопено масло
  • 1 ч.ч. захар
  • 2 яйца
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • Канела (по избор, може и без нея)
  • 3 с.л. кисело мляко
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 250 гр крема сирене
  • 1 кофичка заквасена сметана
  • 150 г по пудра захар
  • Филирани бадеми за украса

Необходими продукти:

  1. В купа настъргваме морковите.
  2. Добавяме захарта, канелата (по избор), и яйцата и разбъркваме добре.
  3. Следва киселото мляко заедно със содата и бакпулвера.
  4. Добавяме и брашното и разбъркваме добре.
  5. Последно добавяме олиото.
  6. Изсипваме сместа в кръгла тава с хартия за печене и печем на 180 градуса до готовност.
  7. Изчакваме блатовете да изстинат напълно за няколко часа и с много остър нож ги разрязваме, така че да станат 3 блата за торта. Дори да се счупи някъде, не е такъв проблем.
  8. За крема в купа разбиваме крема сиренето със заквасената сметана и захарта.
  9. Слагаме сместа в пош и започваме да сглобяваме тортата.
  10. Редуваме блат и крем, като оставяме малко от него за украса. Заглаждаме добре крема и слагаме в хладилник да стегне.
  11. След като стегне, слагаме още от крема по стените да действа като лепило за украсата от филирани бадеми. Украсяваме и отгоре като правим "цветя" от крем.
  12. Ако желаете добавете някакви шарени пръчици или друга украса.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче