Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Агнешка дроб сарма

Тази статия е част от конкурса Великденски вкусотии и можете да гласувате за нея чрез бутонът под този текст или да се включете с авторската рецепта.

0
От Мила
40’ Подготовка
1’ Време за готвене
10 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 комплект агнешки дреболии, около 1кг
  • 250 г ориз
  • 1 връзка зелен лук
  • 1 връзка джоджен, ако имате може да добавите и няколко стръка калоферка и левурда
  • 1 глава стар лук
  • 2 стръка пресен чесън
  • 3 яйца
  • 400 г кисело мляко
  • 2-3 л брашно
  • сол и черен пипер на вкус
  • 50 мл олио

Начин на приготвяне:

  1. Добре измитите дреболии се сваряват в подсолена вода, като периодично се отпенват. Охлаждат се и се нарязват на ситно. Може да запазите част от бульона.
  2. Нарязват се лукът и чесънът и се задушват в олиото, добавя се измитият ориз , запържва се за кратко, след което добавяме и нарязаните агнешки дреболии. Подправяме със сол и черен пипер и добавяме около 700-750 г вода или прецедения бульон и нарязаните на ситно зелени подправки. Разбъркваме и оставяме ястието да се готви за около 45 минути на умерена фурна.
  3. Разбиваме яйцата, киселото мляко и брашното, посоляваме леко и с тази смес заливаме дроб сармата. Допичаме до приятен загар. По желание сервираме с лъжица кисело мляко.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче