Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Содена питка

Тази статия е част от конкурса Великденски вкусотии и можете да гласувате за нея чрез бутонът под този текст или да се включете с авторската рецепта.

4
От Мила
10’ Подготовка
40’ Време за готвене
10 Порции
1 Трудност

Продукти:

  • 600 г брашно
  • 400 мл хладка вода, част от нея може да замените със същия обем прясно или кисело мляко
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 2 чаени лъжички бакпулвер
  • 2-3 с.л. олио/зехтин
  • 1 с.л. оцет
  • 1 ч.л. захар

 

 

Стъпки:

  1. Към пресятото брашно добавете всички сухи продукти, а към водата добавете всички течни съставки.
  2. Смесете ги в голяма купа, като първоначално разбърквате с лъжица, а когато брашното поеме течността леко го омесете върху набрашнен плот до меко и гладко тесто.
  3. Прехвърлете тестото в тава за печене (може да я намаслите или да използвате хартия за печене), надупчете го с вилица и по желание добавете украса от фигурки или семена. Печете в загрята фурна за около 30-40 мин.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче