
Бързо удвояваш теглото си.

От 2009та ползвам и наблюденията са ми, че с домашният хляб по-малко се качват килограми. Предполагам, че е заради набухватели, консерватори и прочие Е-та, които допълнително се слагат от хлебозаводите...

Няма смисъл, хляб се прави най - лесно от всички тестени продукти. По връткаво е с пълнозърнесто или ръжено брашно но с бяло става от раз. Разбърквате маята 11 грама пакетче на 1 килограм (колко захар да се сложи на маята е тънкост) брашно, месите докато се получи еластично тесто, слагате във форма ( иначе става сплескан) за да втаса и когато спре да нараства печете формата около час без вентилатор с едно плаке вода настрани за мека кора :) Аз лично съм любопитен да опитам хляб с овесено брашно

И кое точно му е лесното...

за да стане хубав хляба той трябва да се пече във фурна чиито размери и обем са производни на размерите на хляба който искаш да получиш като краен резултат... то и затова фурните в домашните печки не стават за печенето на вкусен хлуб.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност
Дискусия