
Най добри стават в уред за сушене с 3-5 скари. Може да се регулира температурата, да се разместват скарите. За около 24 часа напълно се дехидратират доматчетата. И не само чери , а и други,месести сортове. Ароматни остават, без никакви добавки преди сушенето. Могат да се съхраняват в книжни опаковки във фризера за зеленчуци. Аз ги правя в бурканчета като слагам зехтин, босилек или магданоз, скелидки чесън, сол на вкус, щипка захар. Приятни са за овкусяване на салати или ястия през зимата.

Това не са сушени а печени домати. По-лесно е да ги стерилизираш цели в буркан и после си ги прави каквото искаш.

Чак след 2 месеца ли ще мога да ги ям ?

Май може и след три...
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност
Дискусия