
Статия за нищо. Трябва да се опише как се познава качествено сирене от некачествено. Какво пише на етикета, може да няма значение. От дете помня първият признак, който се гледа - каменен лом, но и сирената с палмово масло го имат... Сиренето от чисто пълномаслено мляко, направено и узряло по правилна технология е голяма рядкост, уви. Сигурен съм, че за болшинството ще е непознато като вкус.

Киро Тъпака - много ти е верен прякора! Къде видя галопираща инфлация, много ми стана интересно?

Много важно! Качественото сирене е плътно, а не на решето (както е на снимката). Дупките показват наличието на добавки, които променят консистенцията.

Докъде я докараха европедалите, почнаха онлайн обучение как да познаваме храни ментета?!? Ама държава и контролни органи няма ли - за какво взимат заплати?? Има свръхпредлагане на фалшиви храни и трябват крути мерки а не призиви и мрънкане. Просто се въвеждат стандарти за основните храни и който излиза от стандарта глоби и затвор и затваряне на бизнеса! И всичко приключва. Ако искат да правят ментета да ги изнасят където искат, не че ще им ги купуват. Освен това в условия на глопираща инфлация е задължително да се сложат лимити на надценките на основните храни - сол, захар, олио, яйца, хляб и тн да не бъдат с повече от 20-40% търговска надценка! Излиза бай хой химика Хамарцумян и почва да обяснява как цените на храните трябвало да се регулират само от търсвнвто и предлагането - ами това са неща без които не може човек бе бунак, все едно цената на водата да се определя от пазара..те и на 100лв за литър ще я купуват щото безнея ще пукнат!

Объркан съм.
Дискусия