
Сиренето крема се получава като смесите много добре извара и размекнало се масло с пасатор. Май става и с преса за картофи, но е по-трудоемко. Ако е безсолна изварата, добавяте сол на вкус. А дори и да е солена, може да има нужда да се досоли.

Няма достатъчно масленост, за да е крема сирене, уви. И знаем вкуса на цеденото мляко...

И каква вода ще изтече от вече цедено кисело мляко? Ако е добре изцедено, не би трябвало да изтече никаква. Ако изтече, значи е боклук...

Аре и аз да издам една моя тайна - ако намачкате най обикновено краве сирене с кухненска вилица и го правите достатъчно дълго ще стане за мазане като кремата. На времето го правих да пълня чушки и да ги ям с домати - страшно вървеше с пчелен мед след 10 километров крос умерено темпо(ако наострихте ушите за това как се съчетават кисело, солено и сладко - ами въпрос на вкус. И глад). Когато нямаше палачинки или мекици де.
Дискусия