Когато съм на село купувам истинско прясно мляко и си правя истинско кисело мляко с каймак. Правя си и попара с прясно мляко и солчица. Обаче внуците не го искат, тъй като им миришело. Нали прясното мляко от супера е от сухо мляко и на нищо не прилича. За тях вече истинското мляко е това от супера, а то в действителност няма нищо общо с истинското.
Горе-Долу така. По- добре е да се купи закваска за първото мляко- после може от него (от ново бурканче) да се заквасва десетина пъти и после пак от закваска. За мен задължително е също така да се ползува термометър- 42-45 градуса за подквасване. Хигиената през целия процес е абсолютно задължителна!
Как да си направим домашно кисело мляко като на пазара се продава само изкуствено прясно мляко?
Дискусия