Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
130 г брашно
2 яйца
1 ванилия
20 г масло
1 с.л. олио 
250 мл прясно мляко
1 с.л. пудра захар
конфитюр от ягоди
сирене




Яйцата се разбиват и към тях се прибавя млякото, олиото, ванилията, щипка сол, пудрата захар и разтопеното масло. Разбива се отново и се прибавя брашното на две части. Разбива се до получаване на гладка смес. Покрива се с кърпа и се оставя да престои около половин час на стайна температура.

В плитък загрят тефлонов тиган с помощта на малък черпак се сипва от сместа, разклаща се, за да се покрие цялото дъно, и се печете от двете страни. Трябва да внимавате да не ги препечете, нито да ги оставите сурови. Цветът, който трябва да постигнете, е светлокафяв.

Предварително си подгответе наблизо две големи чинии, бурканче конфитюр и сиренето. Когато стане готова, палачинката се поставя в едната чиния, намазва се с малко конфитюр, поръсва се с настъргано сирене и се завивате на руло. Слага се в другата чиния с ръба надолу, за да не се отвие, и т.н., докато изпечете всички палачинки.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче